Skip to main content

Wanneer je als ondernemer voor vermogen beheren kiest, dan is dit een btw-vrijgestelde prestatie waarvoor voorbelasting aftrekken niet mogelijk is. Het is echter wel zo dat je vermogensbeheer kan uitbesteden en zo de btw op de facturen toch kan aftrekken. Het is goed om dit dus wel op de juiste wijze aan te pakken. Daarover kan je hier dan alles leren als ondernemer.

Hoe werkt het?

Een notaris die in het verleden in een bv zijn praktijk uitoefende, stopte hiermee en verhuurde het bedrijfspand via de bv. Daarin werd voor belaste verhuur gekozen. Na enige tijd was er geen omzet meer in de bv op de aangiften. Wel werd voorbelasting afgetrokken. Dit werd dan ook gezien als een reden om vragen te stellen voor de inspecteur. De bv verklaarde dat het pand leegstond door de slechte verhuurmarkt. Dit betekende dat de activiteiten bestonden uit beheer van belegd vermogen en het onderhoud van het pand. Ook was er een loonadministratie en de aangiften voor belastingen. De inspecteur kon dit controleren en kon op die manier tevreden zijn met het antwoord dat werd gegeven door de bv.

De factuur voor vermogensbeheer

Het is belangrijk om facturen te kunnen overleggen als bv. Een specialist in vermogensbeheer erbij betrekken kan een groot verschil maken. Met rendement beleggen via Ambassador Vermogensbeheer kan een groot verschil maken. Wanneer je vermogensbeheer bekijkt, dan is dit een vrijgestelde prestatie. De belastingdienst zal dus ook een naheffingsaanslag op de omzetbelasting sturen, met een vergrijpboete. Dat komt doordat er soms te veel voorbelasting wordt afgetrokken. Alle reden om daar dus wel op een goede manier mee om te springen.

Wanneer is er wel aftrek voorbelasting?

Wanneer je als ondernemer niet zelf aan je vermogensbeheer doet, maar dit aan een bedrijf overlaat. Dan is het zo dat je er zeker van kan zijn dat je de btw op de facturen gewoon kan aftrekken. Het is fijn om te weten dat je dit recht dan hebt. Dit is natuurlijk vaak hetzelfde als bij andere vormen van btw. Dit is natuurlijk voor ondernemers ook gewoon een recht. Daarom hoef je niet bang te zijn wanneer je dit doet, dit zal niet leiden tot een boete. Ook dit is dus een goede reden om er toch vooral een specialist bij te halen die je kan helpen bij het beheer van het vermogen. Dit levert je in alle opzichten dan ook gewoon veel meer op.

Leave a Reply